Hoe TikTok het employer brand van jouw organisatie kan versterken

TikTok, het razend populaire mediaplatform, heeft de manier waarop bedrijven zichzelf presenteren en verbinden met het publiek opnieuw gedefinieerd. Waar velen TikTok zien als een platform voor dansjes, grappige video’s en challenges, beginnen steeds meer bedrijven de potentie te ontdekken voor het versterken van employer branding.

Employer branding staat voor het beeld dat mensen hebben bij een bedrijf als werkgever en is cruciaal in deze competitieve arbeidsmarkt. TikTok biedt unieke kansen om op een authentieke en creatieve manier een positieve werkgeversidentiteit op te bouwen en te tonen aan een breed publiek.

Creatieve storytelling
Één van TikTok’s grootste voordelen is het vermogen om verhalen te vertellen door middel van korte, pakkende video’s. Bedrijven kunnen hierop inspelen door creatieve storytelling toe te passen in hun contentstrategie. Door het delen van verhalen over de bedrijfscultuur, medewerkers, dagelijkse werkzaamheden en leuke achtergrondinformatie, tonen bedrijven namelijk een menselijk gezicht en zo spreken ze potentiële kandidaten aan.

Authentiek kijkje achter de schermen
TikTok biedt potentiële kandidaten een uniek venster voor een authentieke kijk achter de schermen van een bedrijf. Bedrijven kunnen variëren in wat ze laten zien, denk aan het tonen van het kantoorleven, teambijeenkomsten, leuke activiteiten of het laten zien van hoe producten worden gemaakt en diensten worden verleend. Door transparantie en authenticiteit in de video’s te tonen, bouwen bedrijven een vertrouwensband op met zowel potentiële medewerkers als klanten.

Interactie en betrokkenheid vergroten
De interactieve aard van TikTok moedigt gebruikers aan om mee te doen met trends, challenges en dialogen. Bedrijven kunnen hierop inspelen door inhoud te creëren waarmee gebruikers betrokken en uitgedaagd worden om deel te nemen aan activiteiten die verband houden met het bedrijf. Dit vergroot niet alleen de zichtbaarheid, maar bevordert ook de betrokkenheid van de doelgroep bij het merk als werkgever.

Aantrekken van jong talent
Met overwegend jonge gebruikers, is TikTok de ideale plek om jong talent aan te trekken. Door je aan te passen aan de taal en cultuur van het platform kun je je bedrijf positioneren als aantrekkelijke werkgever voor de nieuwe generatie. Het tonen van innovatie, diversiteit, inclusie en een leuke werkomgeving kan jonge professionals aanspreken en enthousiasmeren om de stap te zetten naar een carrière binnen jouw bedrijf.

Hoe doen anderen dit?
Een aantal voorbeelden van bedrijven die TikTok met succes inzetten voor hun employer branding zijn onder meer HEMA, Albert Heijn of Vermaat. Zij focussen zich op de jonge doelgroep tot 25 jaar. Voor deze doelgroep maken zij content gerelateerd aan hun branche, medewerkers, locaties en recepten. Dit zijn over het algemeen grappige, informatieve video’s die de bedrijfscultuur weerspiegelen.

@werkenbijvermaat


Kortom
TikTok biedt een enorme kans voor bedrijven om op een creatieve en authentieke manier hun employer branding te versterken. Door gebruik te maken van de unieke kenmerken van het platform kunnen bedrijven een blijvende indruk achterlaten en zich onderscheiden als aantrekkelijke werkgever in de ogen van potentiële werknemers.

Hulp nodig?
TikTok is niet voor ieder bedrijf een vanzelfsprekend platform, onze interim recruitment (marketing) professionals helpen graag met het implementeren of het optimaliseren van jullie zichtbaarheid op TikTok. Benieuwd hoe wij dat doen?

Neem contact op met onze Business Managers. Zij denken graag met jou mee!

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Open chat
App met Gözde
YOBZ
Leuk je te ontmoeten! Waar kan ik je bij helpen?